Мениджърът на "Манчестър сити" Хосеп Гуардиола смята, че треньорската му кариера може да продължи по-дълго от очакваното. Той се позова на натрупания опит през годините.

Гуардиола влезе в професията през 2007 г. във втория отбор на "Барселона". След това четири години беше начело на "Барселона" и три години водеше "Байерн". От 2016 г. работи с "гражданите", с които спечели две титли във Висшата лига, три пъти взе Купата на лигата и веднъж Купата на Англия.

"Разбира се, че сега съм по-добре. Опитът помага, особено за начина, по който аз изживявам професията си", каза пред сайта на "Сити" Гуардиола, който през ноември удължи договора си с две години.

"Преди мислех, че ще се оттегля (от професията) скоро, а сега смятам, че ще стане, когато съм по-възрастен. Вече на 50 - това е хубава възраст", добави мениджърът на "гражданите". На 18 януари той ще навърши 50 години.

"Манчестър сити" е осми във Висшата лига, като изостава със седем от първото място, но има с два мача по-малко от водачите "Ливърпул" и "Манчестър юнайтед". В неделя "гражданите" гостуват на "Челси".

Дневник