Манчестър Сити се развихри и спечели с 3:1 гостуването си на Челси в Лондон.

Макар гостите от Манчестър да имат своите проблеми със заразени играчи, страхотните им контраатаки се оказаха решителни за успеха.  Именно три от тях в рамките 16 минути през първата част тотално убиха интригата в двубоя.

Илкай Гюндоган откри в 18-ата минута след хубав удар от границата на наказателното поле, а три по-късно младият английски талант Фил Фоудън засече във вратата пас на Де Бройне.

В тези мигове отбраната на Челси изглеждаше тотално объркана, като след 34 минути игра Кевин Де Бройне тотално уби интригата в мача. Основната заслуга за гола обаче бе в чудесния пробив на Рахим Стърлинг. Завършващият му удар обаче се спря в греда, а Де Бройне бе там, за да довкара топката.

През втората част Манчестър Сити предостави инициативата на Челси, но в нито един момент преднинатапобедата им не изглеждаше застрашена.

Все пак Челси достигна до почетен гол чрез Калъм Хъдсън-Одой в даденото от съдията продължение, но това не помрачи настроението на гостите, ккоито уверено достигнаха до трети пореден успех в първенството.

Това ги прати на петото място с 29 точки, четири по-малко от лидерите Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Над Челси пък продължават да надвисват проблемите от негативните резултати, като "сините" имат само една победа в последните си 6 двубоя.

Само на точка от върха обаче е Лестър, който продължава да прави страхотен сезон, а с успеха с 2:1 над Нюкасъл се върнаха на третата позиция.

Дир.бг