Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне сезона с участие в единия от двата подгряващи турнира в Мелбърн, които ще се проведат в седмицата преди Australian Open.

Надпреварите са от серията "АТП 250". Те ще се проведат по едно и също време - от 31 януари до 6 февруари, като "Мелбърн 1" замества турнира в Аделаида, а "Мелбърн 2" е изцяло нов турнир с лиценз само за 2021 г.

Димитров е подал заявка за участие в някоя от надпреварите, като той се надяваше да поведе България в "АТП къп". Страната обаче остана извън турнира заради съкратения формат. До надпреварата за национални отбори са допуснати 12 тима.

Заради участието на водещите състезатели в "АТП къп" Димитров ще бъде сред най-предно поставените състезатели в "Мелбърн 1" или "Мелбърн 2". Българинът е 19-и в ранглистата, като заявка от тенисистите пред него са подали Давид Гофен (№15) и Стан Вавринка (№18).

По време на задължителната 14-дневна карантина в Австралия Димитров ще тренира с Гофен. Australian Open ще се проведе от 8 до 21 февруари.

Димитров започва 14-ия си сезон при професионалистите с промяна и нов треньор в лицето на аржентинеца Данте Ботини.

Дневник