Заканите на Антъни Джошуа не притесняват Тайсън Фюри преди дългоочаквания сблъсък на двамата британци за званието най-добър боксьор. Очаква се Фюри и Джошуа да излязат на ринга до края на годината, за да излъчат първия абсолютен световен шампион в тежка категория от 2000 г. насам.

Двамата държат всички пояси - Джошуа е шампион на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO), докато Фюри е шампион във версия Световен боксов съвет (WBC).

Според Фюри Джошуа има проблем със самочувствието.

"Не мисля, че той (Джошуа) е толкова добър, колкото хората го определят. Той има проблем със самочувствието и увереността, след като имаше два колебливи мача, за разлика от мен - моментът е мой, аз съм във форма. Вярвам, че ще го сваля рано - може би за рунд или два", каза Фюри пред Fox.

Боксьорът, известен като Циганския крал, не се е бил от февруари, когато нокаутира Дионтей Уайлдър и сложи край на царуването му. За последно Джошуа излезе на ринга срещу Кубрат Пулев, постигайки нокаут.

"Тази битка беше отлагана много пъти, бягаха от мен, но сега няма къде да ходят. Очаквам всичко, докато този мач не стане факт. Въпреки това ситуацията не е изгодна за Джошуа", добави Фюри.

Дневник