Премиерът Бойко Борисов отново инспектира как върви изграждането на магистрала "Хемус", като този път видя магистралата от хеликоптер. Заедно с него в хеликоптера са финансовият министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, стана ясно от негово видео, публикувано във Facebook профила на премиера.

Борисов изчисли, че аутобана ще струва близо 2 млрд. лв.

"Искам българите да знаят, че нашите строители в момента работят със световна класа", изтъкна премиерът и нарече трудещите се на магистралата "работещи пчелички". Борисов подчерта,, че работата по магистралата в Северна България не спира дори по време на пандемния.

"Прекрасна ни е държавата, но е трудна за строителство", подчерта Борисов и обяви, че очаква с построяването на магистралата цяла Северна България да се възроди.

Този година ще бъде пусната отсечката между Ловеч и Плевен, обясни Борисов и допълни: "За хората от Севлиево, Габрово, Велико Търново това ще бъде такова богатство".

Борисов благодари и на археолозите за работата им. "Много съвестно бързо, точно и професионално работят и помагат", посочи той.

Министър-председателят добави, че с добрите финансови показатели на България – с най-нисък дефицит и външен дълг в Европа, интензивно продължава строителството на всички важни инфраструктурни проекти в страната, които все повече ще подобряват живота на гражданите.

Днес.бг