Левски" върви по пътя на скъсване на очакванията да получава "спусната" помощ. Това заяви напускащият изпълнителен директор Павел Колев след заседание на надзорния и управителния съвет, на което молбата му да си тръгне е била приета.

"Според мен това, което се случва в момента за "Левски", е точно този важен процес по скъсването на пъпната връв с очакването отнякъде да дойде помощ. Клубът доказа в 2020 г., въпреки всички трудности и обстоятелства, че е в състояние сам да генерира приходи и те съвсем не са за подценяване. Работа по това направление има още много и според мен потенциалът е нереализиран", каза Колев.

През лятото той заяви, че в годините назад рекламодатели са идвали в "Левски" "по заповед отнякъде".

Сега, след дълго чакане, сините подписаха два спонсорски договора - с австрийската строителна компания "Щрабаг" и букмейкъра "Палмс бет".

"Със сигурност го оставям (клуба) в по-добро състояние, отколкото го заварих", каза Колев, като добави, че не е редно сам да поставя оценки на работата си. Той посочи, че са изчистени задължения към бивши футболисти и че се върви към споразумение с бившия треньор Петър Хубчев.

Все още действащият изпълнителен директор заяви, че не може да посочи точно колко са дълговете на "Левски". Но потвърди за такива към бившия собственик Васил Божков по две направления - за заем от "Национална лотария" и за откупуване на дълг за строежа на сектор А на "Георги Аспарухов".

Колев каза, че не може да коментира каква е ролята на друг бивш собственик на клуба Спас Русев, за когото има твърдения, че осигурява финансиране.

Изпълнителният директор ще напусне "Левски" след избора на човек на позицията му. Колев дойде в клуба преди година покрай идването на Божков. След това през лятото посочи, че е готов да си тръгне, но остава заради морален дълг.

Дневник