Престоят на Месут Йозил в "Арсенал" е към своя край. 32-годишният халф е постигнал споразумение с "Фенербахче" и през януари предстои да подпише договор за три години и половина, твърдят турските медии.

Йозил отдавна е свързван с преминаване в гранда от Истанбул. Наскоро президентът на "Фенербахче" Али Коч посочи, че привличането на германския футболист от турски произход е "хубава мечта" за клуба, който страда от финансови проблеми в последите години.

Атакуващият халф не попада в плановете на мениджъра на "Арсенал" Микел Артета. Йозил не е играл в официален мач от близо година, като за последно беше на терена за "топчиите" през март. Той не беше картотекиран в състава на "Арсенал" за първата половина от сезона във Висшата лига и Лига Европа.

Йозил пристигна в Лондон през 2013 г. с трансфер от "Реал" (Мадрид) на стойност около 40 милиона паунда. След силно представяне в първите няколко сезона той постепенно загуби мястото си в тима и от лятото на 2019 г. изпадна в труден момент.

Напускането на Йозил ще освободи средства в "Арсенал". Халфът е най-скъпоплатеният футболист в историята на клуба и прибира по 350 хиляди паунда на седмица.

Дневник