С два гола на Лионел Меси и дейно участие при третото попадение от аржентинеца "Барселона" надви "Атлетик" (Билбао) с 3:2 в отложен мач от Ла Лига. Каталунците трябваше да правят обрат, след като изостваха още от третата минута.

С победата "Барселона" излезе на трето място в таблицата, на пет точки зад втория "Реал" (Мадрид). Тимът на Роналд Куман записа втора поредна победа и общо шести мач без загуба.

"Атлетик" откри още в третата минута, когато Иняки Уилямс беше изпуснат от защитата на каталунците. Централният нападател на баските нямаше проблем и откри с диагонален шут.

"Барселона" изравни в 14-ата минута след груба грешка на вратаря на домакините Унай Симон. Той излезе неразчетено при дълго центриране на Меси, Френки Де Йонг върна топката и на празна врата младият Педри реализира без проблем - 1:1.

Вратарят на "Атлетик" направи идентична грешка в 38-ата минута и тогава "Барселона" успя да поведе. Симон излезе да пресрещне Педри, а той с пета отклони триково за Меси. Аржентинецът получи шанс, който използва и вкара.

След паузата Меси вкара втори гол в 62-ата минута. Той се разписа след подаване на Антоан Гризман и мощен шут под гредата.

В заключителните минути "Атлетик" намали чрез Икер Муниаин, но действията на домакините не стигнаха за повече.

Дневник