25 са регистрирани през вчерашния ден в Единния информационен портал за Covid-19 жители на Шуменска област. Те са на възраст от 11 до 90 години, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Най-много са новите случаи в община Шумен - 13 души. 12 от тях живеят в града, а един е от с. Ивански. На второ място по брой заразени е община Нови пазар - 5, като 4 от тях са от общинския център, а другият е от с. Войвода. Жителите на община Каспичан с коронавирус са двама - от село Кюлевча и от града. По един новозаразен има в общините Велики Преслав, Хитрино, Смядово, Върбица и Никола Козлево. Те са жители съответно на град Велики Преслав, с. Хитрино, с. Риш, с. Бяла река и c. Църквица.

Общо за областта броят на положителните за Covid-19 от началото на пандемията достигна 4390 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 248. В момента под домашна карантина са 467 души.

От МБАЛ-Шумен заявиха, че към 10,00 часа днес настанените в ковид отделенията на МБАЛ-Шумен са 178. В ОАИЛ са 5 пациенти, от които 4 са интубирани. Новоприетите пациенти са 15, като са изписани също 15.

Днес е починала една жена на 71 г. През вчерашния ден са починали двама мъже - на 72 и на 74 г., като те вече бяха съобщени от лечебното заведение.  

ШУМ.БГ