Водач на лек автомобил Пежо със софийска регистрация е глобен с 900 лева, след като профучал със 140 км/ч., при ограничение на скоростта 60 км/ч., на пътен възел „Диамант“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

Шофьорът на Пежо-то е нарушил скоростния режим на 28 декември. На същата дата са записани още няколко „рекорда“ от камери на служители на сектор „Пътна полиция“, които са извършвали контрол на скоростта на територията на РУ - Шумен.

За превишение на скоростта със 71 км/ч. над разрешените 60 друг водач ще бъде глобен с 800 лева. Засечен е отново на п.в. Диамант“. Третото нарушение за най-висока скорост извън населено място при ограничение 60 км/ч. е на водач, развил 129 км/ч. Ще му бъде издаден електронен фиш в размер на 750 лева.

В Шумен, на 28 декември в 12,01 ч. пък друг шофьор е преминал по бул. “Симеон Велики“ с 89 км/ч. при разрешени 50. Той карал лек автомобил Ауди с шуменска регистрация. За превишението му е съставен електронен фиш,а глобата е в размер на 400 лева. Същата глоба ще заплати и мъж от Шумен, който преминал с 86 км/ч по бул. “Симеон Велики“, близо до кръстовището с бул. „Плиска“.

Общо 895 нарушения на скоростните режими са установени за времето от 23 декември 2020 г. до 3 януари тази година, обобщиха от пресцентъра на полицията

От там допълниха, че от 4 януари стартира работата на Единен център за обработка на нарушенията към ГДНП. В първия етап са включени пет областни дирекции, между които и ОДМВР - Шумен.

В центъра ще бъдат издавани електронните фишове за нарушенията, установени с техническите средства за целта. След това ще бъдат изпращани на собствениците на автомобилите.

ШУМ.БГ