За последното денонощие 25 са установените случаи на новозаразени с Covid-19 в област Шумен. От тях 15 са жени и 10 мъже, като най-възрастният инфектиран е жена на 81 г. от Шумен, а най-малкият е шестмесечното бебе от областния град. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Най-много нови случаи има в община Шумен - 16. От тях два са в село Дибич, останалите 14 са в областния център. Шестима от новозаразените са от община Смядово, от тях един е от село Кълново и петима са от Смядово. Два са случаите в община Нови пазар - мъж на 62 г. и жена на 70 г., и двамата са от Нови пазар. В община Велики Преслав един случай е регистриран в село Хан Крум.

По данни на МБАЛ-Шумен към 9,30 часа днес 171 са настанените в Covid отделенията на болницата. От тях 126 са с потвърден положителен PCR тест, Останалите 45 очакват резултати. Сред новозаразените е момченце на 5 месеца и 25 дни от Шумен. То е с пневмония и е настанено за лечение в Детското отделение на МБАЛ-Шумен.

Трима са в тежко състояние в АОИЛ, като всички са интубирани. Петима са починали за изминалото денонощие. Трима души е покосил вирусът вчера. Сред тях е жена на 71 г., за която вече информирахме. По-късно вчера са починали още две жени на 66 и 80 години. Тази сутрин в болницата са издъхнали мъж на 71 г. и жена на 76 г.

Изписаните пациенти вчера са 11. Приетите - 8.

ШУМ.БГ