Левски" е изчистил задължението си към "Виваком", като е удължил срока на спонсорския договор за името на стадион "Георги Аспарухов". Това заяви членът на надзорния съвет Петър Ганев в сутрешния блок на Би Ти Ви, като посочи, че новата сделка е до края на 2024 г.

"Виваком" даде името си на стадиона на сините през 2017 г. със споразумение за шест години. В средата на миналия декември "Левски" съобщи единствено че "бяха уредени финансовите взаимоотношения между двете страни, свързани със задължението на "ПФК Левски" към компанията". "С активното съдействие на г-н Спас Русев и съгласно условията на договора клубът може да се похвали с отпадане на дълг от над 3 млн. лв.", се казваше единствено тогава.

Ганев каза, че през декември клубът е изчистил голяма част от натрупаните след февруари 2020 г. задължения. "Тези февруарски задължения, които се натрупаха от напускането на г-н (Васил) Божков до смяната на ръководството през юни, са 4.8 млн. лева. Тяхното изчистване беляза всичките шест месеца. И към момента има останали за изчистване. Голяма част от тези задължения бяха изчистени през декември".

По думите му задачата пред ръководството вече е не просто да осигури съществуването на "Левски", а да завиши целите в търсене на футболни и търговски успехи. Една от целите е назначаване на нов изпълнителен директор след напускането на Павел Колев.

Ганев потвърди, че клубът дължи 6 млн. лева на Васил Божков след заем от "Национална лотария". Отделно има и друг дълг към укриващия се в Дубай бизнесмен и той е свързан с откупуването на задължения, натрупани покрай строежа на сектор А на стадиона.

По информация на "Дневник" от източници, близки до клуба, заемът към "Национална лотария" е 6.483 млн. лева. От друга страна, Божков е взел чрез цесия задължението на "Левски" към "Автомагистрали Черно море" за сектор А в размер на 7.975 млн. лева чрез дружеството "Ние сме Левски". По същия начин към "Нове - АД - холдинг" АД е прехвърлено и задължение в размер на 571 хил. лева към "Телелинк".

Дневник