Мъж в нетрезво състояние, който е стрелял с незаконно притежаваната въздушна пушка, преправена на малокалибрена, е ранил 42-годишната жена в новогодишната нощ в Ловеч, съобщиха днес от прокуратурата в града, цитирани от БНР. За него ще бъде поискан постоянен арест.

Жената беше простреляна в гърба, докато била на празнично хоро пред жилищен блок в ловешкия квартал "Младост" около 1 часа след полунощ на 1 януари.

За момента 46-годишният стрелец е задържан за срок от 72 ч., като са му повдигнати две работни обвинения, поясни окръжният прокурор Валентин Вълков.

"Едното е за причинена телесна повреда, второто е за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм. Незаконно е оръжието, с което е стреляно - въздушна пушка, която е била преправена като малокалибрена впоследствие. След като продължат процесуално-следствените действия, в т. ч. и съдебномедицински и други експертизи, ще бъде прецизирано обвинението и най-вероятно ще се отиде към трето, по-тежко обвинение", уточни Вълков.

Вълков допълни, че изстрелите са направени от съседния блок 305, а задържаният е направил самопризнания.

Състоянието на простреляната жена се подобрява, вече няма опасност за живота ѝ.

Подобен инцидент стана и в Шумен, но на 4 януари. 68-годишна жена беше ранена в тила със сачма. Тя била изстреляна от 39-годишен местен жител с пневматичен пистолет.

Дневник