Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов беше избран за областен председател на БСП в Пловдив на мястото на Георги Гергов, съобщи пресцентърът на партията.

По-рано през седмицата Гергов беше изключен от партията след конфликт с лидера Корнелия Нинова. Решението беше взето от Националния съвет на левицата по предложение на тясното ръководство - Изпълнителното бюро, а местните социалисти в Пловдив също свалиха доверието си от Гергов. Привържениците на бизнесмена, който е дългогодишно лице на социалистите в Пловдив, организираха в петък (8 януари) пред централата на БСП на "Позитано" 20 се протест срещу Нинова.

Областният съвет на БСП в Пловдив днес заседава, като заради COVID мерките, форумът се проведе онлайн, уточняват от пресцентъра на БСП. Участвали са 76 души от 17 общини от областта и шестте районни организации в града, както и членовете на Националния съвет на партията и депутатите от региона.


Новият областен лидер е надделял за поста срещу Атанас Петков. Караиванов, който е на 52 години, е лекар със специалност неврология. В периода 2011-2019 г. той беше кмет на Асеновград. Преди това Караиванов работил в Спешна помощ-Асеновград като лекар и управител на Медицински център, гласи разпространената от БСП визитка. Работил е в Неврологично отделение на МБАЛ" Пловдив", бил е заместник-изпълнителен директор на "МБАЛ Пловдив" и заместник-директор и невролог в болница "Св. Мина" Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински съветник в община Асеновград.

Дневник