Оранжев код заради обилен снеговалеж е обявен за утре за областите Видин, Враца и Монтана. Там снежната покривка ще е 30-40 см, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълт код е в сила за останалите 25.

Сняг се очаква да натрупа също в областите Шумен, Силистра, Русе, Разград, Търговище, Велико Търново, Габрово, Плевен, Ловеч, Перник, София-град и София-област. В тях се очаква снежна покривка от 10 до 25 см, а в Софийска област - до 30-40 см.

В областите Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен ще духа до умерен вятър от изток-североизток и има условия за образуване на преспи.

В областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Варна и Добрич предупреждението е за интензивен дъжд, който ще премине в сняг вечерта.

Жълт код за обилни валежи от дъжд ще бъде в сила за областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, където ще има значителни валежи от дъжд, които ще продължат и през нощта срещу понеделник, с количества за денонощието до 25 л/кв. м.

Дневник