"Сексът и градът" ще има продължение по HBO Max, съобщава сп. "Варайъти".

Новият сериал ще се казва "И просто така..." (“And Just Like That…”) и в него ще видим какво се случва с Кари Брадшоу (Сара Джесика Паркър) и приятелките ѝ Миранда (Синтия Никсън) и Шарлът (Кристин Дейвис), които са вече в 50-те си години. Ким Катрал, която в оригиналния сериал е в ролята на Саманта, не се завръща заедно с останалите три героини. Паркър, Никсън и Дейвис са сред продуцентите на продължението. То ще се състои от 10 епизода по 30 минути и трябва да започне да се снима в Ню Йорк в края на пролетта т. г.

Паркър, Дейвис и Никсън потвърдиха отдавна разпространявания слух за продължението като в неделя пуснаха в инстаграм кратък тийзър. Сара Джесика Паркър е написала като коментар към него: "Не мога да спра да се чудя...къде са те сега?"

"Сексът и градът" е създаден от Дарън Стар по едноименната книга на Кандис Бушнел от 1997 г.

Сериалът, често титулован като "култов", се излъчва между 1998 г. и 2004 г. в 6 сезона, има 50 номинации за наградите "Еми" и 7 спечелени статуетки. Последваха го и два игрални филма, чакаше се и трети, който обаче така и не видя бял свят, като се говореше, че Ким Катрал не била съгласна с развитието на историята на нейната героиня.


ClubZ