Крис Фрум се чувства прероден и по-млад от всякога в новия си отбор Israel StartUp Nation, с който ще гони завръщане на върха в световното колоездене. Британецът, който през май ще навърши 36 години, обяви, че през 2021 г. ще преследва пета титла в Тур дьо Франс.

"Това, че се завръщам от контузия и смяната на отбор, на този етап от кариерата ми ми дава още по-голяма мотивация. Това е нов проект и нова страница за мен, но въпреки че съм на 35, се чувствам по-млад", каза Фрум.

Той прекара десетилетие в отбора на "Инеос", който напусна след сезон 2020. С него британецът спечели четири пъти Тур дьо Франс, два пъти Вуелта Испания и веднъж Джиро д'Италия. Фрум уточни, че смяната на обстановката може да се окаже ползотворна.

"Всяка година за мен ситуацията беше копие, едни и същи състезания, тренировъчни сесии, сега всичко е различно и смятам, че е за добро", каза още Фрум, който тренира в САЩ преди началото на новия сезон. През 2019 г. той счупи бедрена кост, като възстановяването му се проточи повече от очакваното.

Фрум нарече преминаването си в Israel StartUp Nation "сериозен проект". "Това не е авантюра за една или две години, а нещо до края на моята кариера, защо не и след това."

Дневник