Бившият нападател на националния отбор Димитър Бербатов ще се присъедини към треньорския щаб на "Етър". Треньорът на отбора Александър Томаш посочи, че Бербатов вероятно ще е на стаж при него.

"Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма - като лицензиран треньор", каза Томаш, цитиран от "Велико Търново спорт".

По думите му Бербатов ще работи с нападателите в отбора.

Томаш, както и помощниците му Константин Мирчев и Тодор Кючуков, са много близки с Бербатов още от времето им в ЦСКА. "Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е", заяви треньорът на "Етър".

Томаш каза, че преди да започне в настоящия си клуб е отказал по-добро предложение заради невъзможността да бъде с екипа си. "Екипът ми е нещо, което ме прави силен - всеки един от нас е силен в своите аспекти", посочи той.

През есента на 2019 г. Бербатов прекрати състезателната си кариера, след като не пожела да се върне в игра в българския футбол.

Дневник