На консултациите за парламентарните избори на "Дондуков" 2 лидерът на "Воля" Веселин Марешки не направи конкретни предложения, но пък отправи редица обвинения към президента - че с организираните от служебния му кабинет избори през 2017 г. върнал и бетонирал ГЕРБ на власт; че чрез призива "Мутри, вън" изкарал мутрите на площада и така отказал част от протестиращите, че ще има промяна; че искал да отложи изборите, които трябва да са на 28 март, защото му платили.

Предложението за гласуването по пощата лидерът на "Воля" определи като екзотика, точно както го определя и ГЕРБ. Депутати от партията на Бойко Борисов също смятат, че с консултациите Румен Радев се опитва да отложи изборите. Той каза, че действията на президента са безсмислени.

В отговор Румен Радев обяви, че некомпетентно и безсмислено е да се подпише проект за нова конституция, който не е четен, както направи Веселин Марешки с проекта на ГЕРБ. Той го попита защо сега "Воля" иска избори на 28 март, като е предлагала вот на 23 май.

Партиите от малкия коалиционен партньор "Обединени патриоти" - ВМРО и НФСБ, отказаха поканата за среща с държавния глава. Във фейсбук съпредседателят на парламентарната група на коалицията Искрен Веселинов обяви, че няма да подкрепят гласуване по пощата и увеличаване на броя на секциите извън ЕС, което ще засегне и Турция.

Този следобед предстои среща на Румен Радев с представители на "Атака".

Дневник