Консорциумът "Сити футбол груп", който е собственик на "Манчестър сити", продължава да разширява влиянието си във футбола. Компанията обяви, че е подписала договор за стратегическо партньорство с най-успешния отбор в Боливия - "Боливар".

Той е вторият футболен клуб в Южна Америка и единадесетият в света, в който консорциумът има влияние. "Сити футбол груп" притежава пълен или частичен дял в "Манчестър сити", френския "Троа", белгийския "Ломел", испанския "Жирона", австралийския "Мелбърн сити" , американския "Ню Йорк сити", индийския "Мумбай", японския "Йокохама маринос", китайския "Съчуан дзиуниу" и "Атлетико Торке" от Уругвай.

"Днес една мечта се превръща в реалност. "Боливар" се присъединява към семейството на "Сити футбол груп" като партньор в дългосрочен проект, който ще позволи на "Боливар" да се разрасне. Ще използваме опита и съветите, за да продължим нашата цел - да поставим "Боливар" на върха в Латинска Америка", заяви президентът на "Боливар" Марсело Клауре.

Клубът ще получи достъп до платформата за футболни данни на "Сити футбол груп", като в проекта се предвижда и помощ за изграждането на модерна база.

Дневник