Цветана Пиронкова влезе в основната схема на Australian Open. Тя спечели и третия си мач в квалификациите в Дубай след 6:3, 7:5 срещу рускинята Маргарита Гаспарян.

Заради пандемията от коронавируса Australian Open ще се проведе с три седмици по-късно от обичайното. Дотук най-доброто класиране на Пиронкова в Мелбърн е участие във втория кръг, където е играла осем пъти.

Българката започна мача с обрат, като още в първия си сервис гейм изоставаше с 0:40, но успя да се защити, а веднага след това направи пробив. Съперничката ѝ отговори бързо с пробив и се стигна до 3:3.

В осмия гейм Пиронкова използва единствена възможност за пробив, след което затвори сета при 6:3.

Ролите се размениха във втория сет и този път Гаспарян поведе с 3:0 след ранен пробив, но българката съумя да изравни за 3:3.

След размяна на бързи сервис геймове Пиронкова имаше отлична възможност да си отвори вратата към победата, като в деветия гейм поведе с 40:15 при сервис на рускинята, но не можа да направи пробива.

Българката направи решаваща крачка към победата с пробив за 6:5, а след това се възползва от четвъртата си възможност за спечелване на мача и продължава в същинската част на надпреварата.

Дневник