Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети село Дебрен, където с отпуснатите от правителството близо 160 000 лева се доизгражда физкултурният салон на училище "Св. Климент Охридски".

"По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На „жълтите павета“ много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има в България хора, които живеят пак тук", отбеляза министър-председателят.

Той изтъкна, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо от огромните трудности заради пандемията от COVID-19.

Малко по-късно Борисов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посетиха пропанал в следствие от повишените води на река Места участък от пътя между Банско и Гоце Делчев.

"Правим всичко възможно за възстановяване на нормалния ритъм на движението, след малко ще го пуснат в едното платно", обяви министър-председателят.

"Перфектно работят строителите, на работниците и на полицаите също благодаря за перфектната организация! Надявам се до края на утрешния ден да пуснем движението в двете посоки", заяви премиерът.

Министър-председателтят коментира, че през последните дни в страната паднаха големи количества валежи и щетите се възстановяват. "Една колежка в Парламента днес е говорила за пътя до Рилския манастир, а този път тук не сме го правили ние, той е правен от комунистите, лесно можеш да кажеш, че го е отнесла водата, нали? Но всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се поддържат подобни съоръжения и колко трудно в момента се възстановяват. Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения", отчете Борисов.

Днес.бг