Барселона" е първият финалист за Суперкупата на Испания, след като се наложи над "Реал сосиедад" в драматичен полуфинален сблъсък. Двубоят беше решен след дузпи, като в редовното време срещата завърши 1:1.

При наказателните удари "Барселона" се наложи с 3:2.

Каталунците бяха без голямата си звезда Лионел Меси, който изгледа двубоя от трибуните. В спора за трофея "Барселона" ще срещне победителя от втория полуфинал, който е между "Реал" (Мадрид) и "Атлетик" (Билбао). Срещата е в четвъртък.

Финалът за Суперкупата на Испания е в неделя.

На стадиона в Кордоба Френки Де Йонг откри за "Барселона" в 39-ата минута след асистенция на Антоан Гризман. В началото на втората част обаче капитанът на баските Микел Оярсабал изравни от дузпа.

Второто полувреме и продълженията не предложиха зрелище, и очаквано се стигна до дузпи. В тях вратарят на "Барселона" Марк-Андре тер Стеген спаси първите два удара на "Реал". Той отрази изстрелите на Йон и Оярсабал, а Уилиан Жозе удари страничния стълб. За "Барселона" Де Йонг пропусна първата дузпа, а след него Усман Дембеле и Миралем Пянич бяха точни.

Пропуск на Гризман и точно изпълнение на Микел Марино върнаха за малко интригата. При последните удари Аднан Янузай и Рики Пудж бяха точни, и "Барселона" продължи напред към финала.

Дневник