Отборът на Манчестър Сити намери място в топ 3 на класирането на Висшата лига за първи път от началото на сезона, след като победи Брайтън с 1:0 у дома в отложен мач от първенството.

На “Етихад” домакините стигнаха до успеха, благодарение на страхотен гол на халфа Фил Фоудън, дошъл в края на първото полувреме. До края на мача “гражданите” имаха няколко шанса да увеличат преднината си, но не успяха да го сторят, а в 93-та минута Рахийм Стърлинг пропусна дузпа, след като стреля над вратата. В крайна сметка тимът на Пеп Гуардиола спечели трите точки и се изкачи до трето място в класирането с 32 точки, четири по-малко от лидера Манчестър Юнайтед, като “червените дяволи” са изиграли мач повече.

В друг мач от миналата вечер Тотнъм и Фулъм направиха равенство 1:1 на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. Хари Кейн даде преднина на “шпорите” в 25-та минута, а Иван Кавалейро изравни 15 минути преди края и донесе ценна точка за “котиджърс” в битката за оцеляване. По този начин тимът на Жозе Моуриньо остава с една победа в последните си шест мача от Лигата и вече изостава с шест точки от върха. Фулъм остава в зоната на изпадащите и заема 18-то място с актив от 12 точки. /БГНЕС