Българският национален отбор по волейбол постигна втора поредна победа в квалификациите за Евроволей '21, надигравайки Израел с 3:0 (27:25, 25:16, 25:21). Срещу домакините на турнира българите не допуснаха грешка и взеха двубоя в три гейма.

Силен мач за победата изигра Цветан Соколов, който отново беше най-резултатен. Освен него с добри изяви се отличиха Алекс Грозданов и Тодор Скримов.

Селекционерът Силвано Пранди направи промяна в титулярния състав от първия мач, като вместо Тодор Скримов започна Аспарух Аспарухов. Останалите бяха същите от мача с Австрия.

Първият гейм беше оспорван, като разликата беше малка. Следе 15-а точка България натрупа аванс, но го пропиля в края на частта, коогато се стигна до 24:24. Въпреки това българският състав показа характер и здрави нерви, за да измъкне гейма с 27:25.

Във втората част българите не оставиха никакъв шанс на Израел. От началото те натрупаха комфортен аванс и затвориха гейма с 25:16. Пранди пусна на терена Тодор Скримов вместо Аспарухов, който подобри посрещането, но и ефективността в атака.

Повече нерви имаше в третата част. Израел поведе с две точки, след което за невъздържано поведение на Пранди домакините получиха още една точка служебно. Преднината на Израел стигна до 4 точки, но българите се събраха в края на гейма.

С 25:22 беше затворен и мачът.

Следващият двубой на България е срещу Австрия в събота (16 януари).

"Отборите, срещу които играем са много добри в защита и ни създават големи затруднения. Най-важната ни среща е в събота с Австрия, така че трябва да сме концентрирани за нея", каза следе срещата посрещачът Мартин Иванов.

Дневник