"Барселона" - "Атлетик" (Билбао) е финалът за Суперкупата на Испания за 2020 г. Баските предотвратиха очакван сблъсък между "Барселона" и "Реал", като победиха мадридчани с 2:1.

В герой за "Атлетик" се превърна Раул Гарсия, който отбеляза и двата гола в 18-ата и 38-ата минута. За "Реал" се разписа Кариим Бензема в 73-ата.

"Атлетик" ще се бори за трета суперкупа след 1984 и 2015 г. При последното си отличие баските победиха именно "Барселона".

Тимът на Марселино Гарсия изгра силен двубой и действаше дисциплинирано, за да спре фаворита. Гарсия откри в 18-ата минута след пропуск в защитата на "Реал". Лукас Васкес направ голяма грешка, Гарсия получи хубаво подаване и с удар под плонжа на Тибо Куртоа откри - 1:0.

До края на първата част "Реал" доминираше и притисна съперника си, но вместо да изравни получи гол. Гарсия вкара от дузпа и удвои аванса на баските.

След почивката действията се водеха изцяло пред вратата на "Атлетик". Въпреки доминацията си "Реал" създаде прекалено малко чисти положения пред Унай Симон. С един от двата си точни удара през втората част мадридчани вкараха гол и намалиха.

В заключителните минути защитата на баските издържа, за да може "Атлетик" да стигне до финал. Срещата между "Барселона" и баските е в неделя (17 януари) от 21.30 ч.

Дневник