Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова турските граждани да се ваксинират, като той самият се ваксинира в градската болница на столицата Анкара пред телевизионни камери на живо, предава БТА.

"Нашата цел е в кратък срок да ваксинираме колкото се може повече от нашите граждани. Започнахме успешно кампанията по ваксинирането, ще бъдат осигурени необходимите количества както от китайската ваксина, така и от други ваксини. Програмата, по която работят здравните експерти, е прецизна и ще има положителни резултати. Поздравявам всички медици за усилията, които полагат в борбата срещу пандемията", каза държавният глава.

В личния си профил в Телеграм Ердоган написа "Аз се ваксинирах", илюстрирайки посланието си с усмихнат емотикон.

Ердоган пристигна в около 18 часа местно време в градската болница на Анкара, за да се ваксинира срещу COVID-19 пред телевизионни камери с президентския ескорт и придружаван от многобройна охрана. Синът му Билал, валията на Анкара, здравният министър Фахреттин Коджа и други високопоставени лица придружаваха президента.

Часове преди събитието медиите непрекъснато информираха, че предстои Ердоган да се ваксинира.

Телевизионните камери показаха на живо как инжектират една доза ваксина на Ердоган в специална стая, оборудвана специално за ваксиниране в болницата.

Ердоган бе с предпазна маска на лицето.

Процедурата по ваксинирането на Ердоган ще се приложи отново след 28 дни. Такъв е интервалът за инжектирането между двете дози за китайската ваксина "Синовак".

Смята се, че ваксинирането на Ердоган, което се извърши показно в най-голямата обществена столична болница, ще насърчи турските граждани да се ваксинират масово, особено сред привържениците му.

Дир.бг