Какво да имате предвид при закупуването на дамски часовник?

Що се отнася до часовниците, мъжките часовници винаги получват по-голямо внимание. Но все по-често и дамите показват, че и те са привлечени от привлекателността на фино изработените, атрактивни часовници и големите марки часовници им обръщат сериозно внимание. Днес компаниите за часовници са насочили повече внимание към линиите на дамските модели (както и към маркетинга за жените) и има повече дамски часовници на пазара от всякога. Но ако обмисляте да закупите дамски часовник, какво трябва да търсите в него?

Експертите на тема маркови часовници от timebox.bg ни съдействаха да изготвим кратко ръководство за избора на дамски часовник. Ето кои са най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато купувате дамски часовник:

Размерът при дамските часовници

Мъжките и дамските часовници са сходни в много отношения. Но един основен фактор, по който се различават, е размерът на корпуса. Размерът на верижката на часовника за мнозина е определящият фактор дали го смятат за удобен или не. Но тъй като китките на жените обикновено са по-малки от китките на мъжете, повечето дамски часовници се отличават с по-малки размери на корпуса.

Но какъв е най-добрият размер на корпуса на дамския часовник?

Това се свежда до размера на китката ви и личните ви предпочитания. Размерът на дамската китка обикновено варира между 14 и 19 сантиметра. Жените с по-дребни китки (вариращи от 10 до 13 см) са склонни да предпочитат размер на корпуса между 21 мм и 28 мм. А жените със средно големи китки (от 14 до 16см) предпочитат размер на калъфа между 28 мм и 34 мм. Въпреки това личните предпочитания също са важен фактор. Например, ако имате по-дребна китка, но обичате часовник с по-голям размер, със сигурност можете да изберете часовник с корпус, който е по-голям от 28 мм. Когато избирате размера на корпуса, просто не забравяйте да прецените дали ще е удобен за носене.

Стиловете при дамските часовници

Стилът е друг основен фактор, който трябва да се има предвид при закупуването на дамски часовник. Докато в миналото дамските часовници са се произвежали предимно с оглед на луксозния стил на обличане, днес има и много други видове. Има часовници за дамски рокли, спортни часовници, минималистични часовници, за плуване и други.

Когато избирате стила на новия си часовник, помислете за начина си на живот и кога искате да го носите.

  • Търсите ли качествен часовник, който да носите в офиса? Тогава добро решение е класически часовник с метална верижка или кожена каишка.
  • Искате ли часовник, който да служи във вашия активен начин на живот? Удароустойчивия и лесен за разчитане спортен часовник ще бъде вашият идеален избор.
  • Искате ли часовник, който да подсили стила ви? Помислете за дрес часовник от благороден метал или часовник с уникални дизайнерски елементи (като цветен циферблат с кристали или елегантен, минималистичен циферблат).

Материалите на изработка

Материалът и цветът на часовника влияят както на стила, така и функцията на дамския часовник. Най-често срещаните материали за дамски часовници са жълто злато, розово злато, бяло злато, благородна стомана и керамика. Жълтото злато е най-популярната опция при дамските часовници, благодарение на класическия и луксозен външен вид. Розовото и бялото злато също са популярен избор при официалните дамски часовници. Златото е траен благороден метал (и, разбира се, е с много високо качество), но също така е по-податливо на надраскване от другите метали, така че ще изисква малко повече грижи и поддръжка.

Прочете още: Най-продаваните дамски часовници на Emporio Armani

Ако имате активен начин на живот или просто не искате да се притеснявате от драскотини, може да предпочетете корпус от неръждаема стомана или керамика. Неръждаемата стомана е отличен вариант, ако искате изключително издръжлив часовник, който е устойчив на надраскване. Също така и керамиката е отличен вариант, ако искате малко повече стил, без да се притеснявате от драскотините, както бихте получили при златното покритие.

Видовете каишки при дамските часовници

Каишките за часовници попадат в една от двете категории: верижки (всяка метална каишка за часовник) или каишки (всяка неметална каишка за часовници, като текстилни или кожени).

Обикновено верижките придават на часовника по-престижен външен вид, докато каишките придават по-небрежен вид (с изключение на кожените каишки, които могат да изглеждат както ежедневни, така и официални, в зависимост от цялостния дизайн на часовника). Както при много други елементи на часовника, вашият избор между каишка или верижка трябва да зависи от това, което искате от часовника по отношение на стил и функция.

Цветовете при дамските часовници

Едно ясно предимство на дамските гами от часовници е тяхното по-широко цветово разнообразие. Докато мъжките часовници се предлагат в по-ограничени цветове, дамските часовници имат повече цветови опции.

Когато обмисляте кой цвят трябва да изберете за циферблата, корпуса или каишката на часовника си, помислете дали бихте предпочели да имате по-неутрален часовник или предпочитате да има повече цвят. Неутралните часовници (като дизайни, които са предимно златни, сребърни, бели или черни) често са отлична възможност, ако искате часовникът ви да се съчетае добре с широка гама от облекла. И обратното - часовниците с много цветове могат да бъдат чудесен избор, ако искате часовникът ви да има атрактивен или уникален външен вид.

Мъжките часовници могат да бъдат и дамски

Въпреки че има много часовници, които са специално проектирани за жените, не забравяйте, че винаги трябва да се чувствате свободни в избора си. Можете да носите мъжки часовник, ако стилът и размерът му са удобни за вас. Много известни жени носят както женски, така и мъжки часовници (някои примери са Виктория Бекъм и Лейди Гага).

Просто много жени просто обичат по-масивния външен вид, който може да осигури само мъжкия часовник. Така че, ако сте жена, която търси вашия перфектен часовник, но не откривате такъв, знайте, че винаги можете да разгледате мъжките часовници.

Съдържание от timebox.bg