Френският пилот при мотоциклетистите Пиер Шерпен е починал от раните си след тежко падане на Рали Дакар, превръщайки се в първата жертва на надпреварата за тази година, съобщиха организаторите.

52-годишният Шерпен си отишъл от този свят по време на медицинското си транспортиране до Франция, след като претърпя инцидент със 178 км/ч в неделя. „По време на транспортирането му с медицински самолет от Джеда до Франция, Пиер Шерпен починал от раните си, причинени от падането…на 10 януари“, се казва в изявление.

Припомняме, че португалският състезател Пауло Гонсалвеш почина миналата година по време на надпреварата, която е окачествена от мнозина като „най-трудното и екстремно рали“. Шерпен, който участваше за четвърти път на Рали Дакар, бе намерен в несвяст след падането си и бе закаран в болница в Сакака, преди да бъде качен на самолета за Джеда.

След спешна неврохирургична операция, предприемачът и любител на плаването бе поставен в индуцирана кома и се намираше в стабилно състояние преди транспортирането до Лил. „Аз съм аматьор, не искам да спечеля, а да изследвам пейзажи, които никога не бих имал възможност да видя. Всичко е вълнуващо – карането на мотоциклета, изживяването на страстта, опознаването на себе си“, каза по-рано Шерпен. /БГНЕС