Отборът на „Шумен 98“ отпадна от турнира за купата на България по хандбал, след като днес в четвъртфинален мач от надпреварата загуби от „Етър“ Велико Търново с 21:32 (9:15).

Срещата се игра в зала „Плиска“ без публика.

Домакините от Шумен бяха в доста редуциран състав в сравнение с есенния дял на шампионата. Голмайсторката на тима Ирене Иванова не игра заради наказание от 1 среща, която изтърпя точно в мача срещу „Етър“. През пролетта „Шумен 98“ няма да разчита на вратарките Станислава Стоянова и Ирина Никифорук, както и на борбената Християна Драганова, които прекратиха състезателните си кариери.  Отборът ще разчита на младите си състезателки, които вече в няколко мача показаха, че са готови за битките в А група. На тима ще помага опитната вратарка Виктория Петрова.

Шуменки започнаха отлично мача с „Етър“ днес и до 10-ата минута водеха с гол преднина на тима от Велико Търново, като основен принос за това с отличните си прояви на вратата имаше Фатме Юксел.

В 11-ата минута „Етър“ успя да обърне резултата и поведе с 5:4. Последваха куп пропуски в атака от страна на шуменки, а на няколко пъти и гредите помагаха на гостите от „Етър“. В същото време великотърновки организираха бързи и точно завършени атаки и на полувремето поведоха с 15:9.

В началото на второто полувреме домакините успяха да намалят разликата до четири гола – 12:16, но веднага след това „Етър“ отново дръпна в резултата и поддържаше аванс от 5 до 7 гола в своя полза, а в 50-ата минута поведе и с 10 гола – 27:17, разлика, която шуменки нямаше как да стопят в този мач.

Съставът на „Шумен 98“: вратарките Фатме Юксел и Селен Мечнун, Хрисиана Лазарова, която отбеляза 1 гол, Димка Предьова с 9 попадения, Кристина Иванова, вкарала 4 гола, Елеонора Тодорова с 2 попадения, Натали Христова, Гергана Ефтимова, която се разписа 3 пъти във вратата на „Етър“ и Лидка Бакърджиева, отбелязала 2 попадения.

За „Етър“ най-резултатни днес бяха Соня Богданова с 9 гола и Олександра Замишляк с 8.

За „Шумен 98“ двубоят от турнира за купата бе за сверяване на часовника преди началото на пролетния дал в шампионата в А група. И за дамския, и за мъжкия тим първите срещи са следващата събота, 23 януари. Женският отбор на „Шумен“ посреща отново с „Етър“ Велико Търново, а мъжкият е домакин на „Чардафон“ Габрово. Двубоите са съответно от 14,00 ч. и 16,00 ч. в „Арена Шумен“, но ще се играят без публика.

При затворени врати мъжете на „Шумен“ вече направиха една контролна среща. Тя бе срещу „Добруджа“ в зала „Плиска“, а шуменци спечелиха с 28:20.

ШУМ.БГ