През нощта облачността ще намалява и до сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. В повечето райони ще е почти тихо, в североизточните и по Черноморието с до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 11° и минус 6°. През деня ще бъде слънчево с повече облаци над североизточните райони. Ще духа слаб, в Северна България - до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Над планините облачността ще намалява до предимно слънчево. В сутрешните часове на места по високите части на планините от Западна България все още ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 14°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, повече облаци ще има над северното крайбрежие, където ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 53 мин. и залязва в 17 ч. и 22 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 29 мин. Луната изгрява в 11 ч. и 03 мин. и залязва в 23 ч. и 00 мин.

НИМХ