В зрелищен мач "Атлетик" (Билбао) се наложи над "Барселона" с 3:2 и спечели Суперкупата на Испания. Баските ликуват с отличието след невероятен финал, който беше белязан от късен обрат и продължения.

В редовното време срещата завърш 2:2, като "Барселона" два пъти повеждаше, но не успя да спечели. В допълнителните минути "Атлетик" вкара веднъж и си осигури първи трофей от 2015 г. Последното отличие на баските е именно суперкупата. Тимът от Билбао печели трофея за трети път в историята си.

"Барселона" изпусна спечелен мач и сушата без трофей за каталунците ще продължи. Тимът няма спечелено отличие от титлата в Ла Лига през 2019 г.

Освен разочарованието "Барселона" трябваше да преглътне и изгонването на звездата си Лионел Меси, който получи червен картон в продълженията.

Антоан Гризман вкара двата гола за "Барселона" в 40-ата и 77-ата минута. Освен това французинът се отчете с няколко пропуска, а направи и грешки при две от трите попадения на баските.

"Атлетик" изравни за пръв път в 42-ата минута, когато Оскар Де Маркос се възползва от груба грешка на Жорди Алба. В края на мача при 2:1 Асиер Виялибре вкара много важно попадение точно в 90-ата минута. Влезлият като резерва футболист се разписа след центриране на Икер Муниаин.

В продълженията "Атлетик" игра по-добре и заслужено стигна до победата. В 93-ата минута Иняки Уилямс се разписа с красиво изпълнение и донесе трофея на своя тим.

Проблемите за "Барселона" се задълбочиха, когато в 120-ата минута Меси получи червен картон. Той изпусна нервите си и удари без топка Виялибре, за което беше изгонен.

Дневник