Отборът на шуменския клуб по тенис на маса „Кабаков“ дебютира през изминалия уикенд в мъжката Б група на България. Първи и втори кръг от есенния полусезон от шампионата в северната Б група се проведе в Козлодуй.

Воден от треньора Златко Илиев шуменският тим е единственият в групата, в чиито редици играят момчета на възраст от 13 г. до 15 г. „ Въпреки че сме с млади състезатели, миналата година оборът зае 1 място във ,,В'' РГ без да загуби мач и завоюва право да играе в по-горната ,,Б,,група. Момчетата заслужават да се възползват от този шанс и да премерят сили с по-опитни състезатели. В останалите отбори от северната Б група тенисистите са с доста по-голям опит", заяви Златко Илиев.

В Козлодуй „Кабаков“ бе в състав Златко Илиев, Александър Димов и Мартин Кънчев, като другите двама състезатели Мартин Трендафилов и Славомир Боянов не успяха да пътуват за надпреварата.  

При дебюта си в Б група състезателите на „Кабаков“ записаха две победи с по 3:2 над двата тима от Габрово и загубиха след оспорвани срещи от домакините от Козлодуй, от състава на Ловеч, от „Лъки спорт“ София, от „Мол-Варна 2015“ и от 1-ия отбор на Габрово.  

„Играхме равностойно с всички отбори и можеше да спечелим повече от мачовете. Например срещу 1-ия отбор на Габрово записахме поражение с 0:3, но победа можеше и да е за нас. Кънчев пропусна възможността да победи Петрослав Николов,а аз загубих от К. Ленгеров  след изключително оспорвани и напрегнати мачове с по 2:3“, коментира състезателят и треньор в този турнир Златко Илиев.  

ШУМ.БГ