Състезателите на шуменския клуб по тенис на маса „Росо“ записаха силно начало на 2021 г. Те направиха три победи и една загуба във втория кръг от първия турнир в първенството на Висшата лига.

Турнирът се състоя във Варна, а съперници на „Роко“ бяха „Дунав“ Русе, „Тетрон“ Плевен, „Стоянстрой“ Пловдив, „Чоо“ Пловдив.

Срещу тези отбори „Роко“ бе в състав: Атнас Росенов, Георги Домусчиев, Росен Рачев и новите попълнения Даниел Иванов (Русе) и Стойко Стойков (Добрич).

В първата си среща шуменци допуснаха зауба с 1:3 от фаворита за първото място във Висшата лига този сезон „Дунав“ Русе. В следващите три мача съставът на „Роко“ успя да победи съперниците си. След оспорвани срещи „Роко“ се наложи над силни тим на „Тетрон“ Плевен с 3:2, над „Стоянстрой“ също с 3:2 и над „Чоо“ с 3:1.

С взетите точки от турнира във Варна „Роко“ дели 3-то място във временното класиране на Висшата лига с „Боровец“ Горна Оряховица.

До края на първенството във Висшата лига по тенис на маса за този сезон трябва да се изиграят още два кръга, като не са определени дати и домакин на срещите.

ШУМ.БГ