Два дни след задържането си, руският опозиционер Алексей Навални публикува разследване, което според него доказва, че Владимир Путин и част от обкръжението му са корумпирани, а руският президент се е сдобил със същински "дворец", предаде Франс прес.

Публикацията съдържа и призив към руснаците да излязат в събота на демонстрации срещу управляващите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви за РИА "Новости", че тези обвинения не са верни, но отбеляза, че още не се е запознал в подробности с това разследване.

В близо двучасовото видео, което вече е гледано над 500 000 пъти в ЮТюб и е записано преди връщането на Навални в Русия, главният критик на Кремъл обвинява руския президент, че чрез подставени лица се е сдобил с голям имот и огромен дворец близо до град Геленджик на брега на Черно море.

В луксозния комплекс има също така лозя, ледена пързалка за хокей и казино. Според Навални той е финансиран от доверени хора на президента като шефа на Роснефт Игор Сечин и бизнесменът Генадий Тимченко.

Според Навални изграждането за този комплекс с площ 7000 хектара е струвало 100 милиарда рубли (1,12 милиард евро). Мястото е собственост на руската Федерална служба за сигурност.

Дир.бг