Със зрелищен гол на Пол Погба и обрат "Манчестър юнайтед" победи "Фулъм" с 2:1 и остана на върха във Висшата лига. "Червените дяволи" срещнаха трудности при гостуването си в Западен Лондон, но съумяха да стигнат до трите точки.

Адемола Лукман изведе "Фулъм" напред още в петата минута. Единсон Кавани изравни в 21-ата след груба грешка на вратаря на домакините, а Погба донесе победата на "Юнайтед" в 65-ата минута.

"Фулъм" също остави добри впечатления, като отправи пет точни удара в мача, но не се възползва от създадените положения. "Юнайтед" реализира два гола с пет изстрела към вратата на Алфонс Ареола. С победата "червените дяволи" увеличиха и серията си без загуба на 13 срещи (10 победи и три равенства).

Двубоят беше белязан от много интересни моменти пред двете врати, но и някои откровени грешки на съдията Мартин Аткинсън. През първата част той подмина ситуация за дузпа за гостите.

След 19 изиграни срещу "Юнайтед" е начело в таблицата с 40 точки, следван от градския си съперник "Сити" и "Лестър", които имат по 38. Четвърти е "Ливърпул" с 34 точки, като шампионите посрещат "Бърнли" в четвъртък.

"Фулъм" остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-о място с 12 точки.

В друг мач, игран по-рано, "Сити" победи "Астън Вила" с 2:0 за шестата си поредна победа в първенството. Тимът на Пеп Гуардиола наложи тотална доминация, отправи 28 удара и почти не даде шансове на "Вила" да стигне до вратата на Едерсон.

"Гражданите" трябваше да се справят и с контузии на двама основни играчи, като Кайл Уокър и Кевин Де Бройне напуснаха терена принудително.

И без тях "Сити" се справи с два късни гола. Бернардо Силва откри в 79-ата минута, а в последната на редовното време Илкай Гюндоган се разписа от дузпа.

При първото попадение на "гражданите" гостите имаха претенции за засада. Родри беше зад защитата на "Вила" при първоначално изритване на топката, но не игра с нея, Тайрън Мингс сгреши при овладяването ѝ на гърди и по този начин я предостави на испанеца. Последва подаване и головият удар на Силва.

Ситуацията доведе и до изгонване на мениджъра на "Вила" Дийн Смит, който протестираше бурно.

Дневник