Двама младежи на 23 години и един на 24 са задържани вчера, след като са се покачили на 60 метра височина по бетонните форми на Паметник "Създатели на българската държава". У единия е намерена марихуана, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко след 15,00 часа в дежурната част на РУ-Шумен постъпил сигнал, че трима младежи са на голяма височина на Паметника и има опасност да паднат. На място са насочени два полицейски екипа. След пристигане униформените заварили на място 24-годишен шуменец. Той им казал, че е сам.

На място пристигнали служители на сектор „Специални тактически действия“ към областната дирекция. На около 60 метра височина на тясно пространство спецполицаите намерили двама младежи на 23 г. Те обяснили, че са се качили, за да си правят екстремни селфита.

При допълнителна проверка станало ясно, че в портфейла на единия от тях има кафяво-зелени семена и пликче с около грам суха тревиста маса. Младежът казал, че е „марихуана“.

Тримата били отведени в Районното. Там срещу 23-годишния образували досъдебно производство за притежание на наркотични вещества. Другите двама шуменци са задържани за срок до 24 часа за това, че са извършили действия, опасни за себе си.

От шуменската полиция отправят апел към всички млади хора да не рискуват с непремерени действия при желанието си да направят и публикуват в социалните мрежи мечтаната снимка.

ШУМ.БГ