Майката на Кристиан Николов - Десислава няма да му е защитник, въпреки че се беше конституирала като такъв. Той остава с двама адвокати - Любомир Таков и Константин Симеонов.

Днес започна т. нар. разпоредително - предстартово заседание на делото за катастрофата, при която на 19 април м.г. загина Милен Цветков

По искане на прокуратурата Николова бе отстранена, тъй като - както е известно, първо беше съобвиняема със сина си, който дрогиран блъсна тв журналиста.

Съдът прие, че е длъжен да спази процесуалния закон и не може жената да остане и защитник, след като по същото дело е била обвиняем - макар че срещу нея към днешна дата то е прекратено.

На основание, че е бил адвокат и на Десислава Николова, поискаха отвод и на единия адвокат на Кристиан - Константин Симеонов. Съдът обаче не уважи това и видният защитник остава в делото.

Защитата пък на свой ред атакува с искане за отвод прокурора Иван Кучиев. Адвокат Любомир Таков заяви, че Кучиев е близък с адвокат Менко Менков (който в случая е откъм страната на близките на Милен Цветков). Той цитира вестник, в който пише, че са празнували заедно в горско стопанство рожден ден на защитника, което евентуално предполага пристрастност на обвинителя. Таков твърди и че прокурорът не е избран редовно чрез системата за случайно разпределение.

На това Кучиев отговори, че е бил на работа в съответния ден в София, после е взимал децата си, а Менков дори извади протокол, че е бил на дело в Софийския районен съд.

Затова съдебният състав отказа да отстрани прокурора от процеса.

Днес стана ясно , че и двете деца на Милен Цветков - Калина (от първия брак) и Боян  стават частни обвинители и граждански ищци.

Клуб Z