Ливърпул" задълбочи кризата си след нова загуба. Червените отстъпиха с 0:1 срещу борещия се за спасението си във Висшата лига "Бърнли" на "Анфийлд".

Победния гол отбеляза Ашли Барнс от дузпа в 83-ата минута.

Шампионите остават без победа от 19 декември - от тогава в пет мача те записаха три равенства и две поражения. Освен това изравниха най-слабия си резултат от 21 години, като в четири поредни мача са без отбелязан гол.

"Бърнли" стана първият отбор, който спечели на "Анфийлд" за последните 69 мача на шампионите в първенството и сложи край на втората най-дълга серия без загуба у дома на отбор от Висшата лига (рекордът е на "Челси" с 86 двубоя).

"Ливърпул" е четвърти с 34 точки и изостава с шест от водача "Манчестър юнайтед". Вторият "Манчестър сити" има 38, но е с мач по-малко.

Клоп започна със състав, извън който останаха Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Двамата влязоха заедно като резерви в 57-ата минута.

През целия мач "Ливърпул" имаше превъзходство, като притискаше съперника и опитваше да преодолее сгъстената защита. Най-чистата възможност за шампионите дойде в 43-ата минута, когато след груба грешка в отбраната на гостите Дивок Ориги излезе сам срещу вратаря Ник Поуп, но стреля в гредата.

След края на първото полувреме напрежението между двата отбора се увеличи, като се пренесе и при мениджърите Клоп и Шон Дайк, влезли в остър спор в тунела.

След почивката картината не се промени. Червените нападаха, но не успяваха да вкарат. В 82-ата минута "Бърнли" получи дузпа за нарушение на вратаря Алисон. Ашли Барнс отбеляза и донесе победата на отбора си.

Дневник