Оттеглянето на Антъни Джошуа от бокса

Антъни Джошуа е един от най-добрите боксьори в света и скоро той направи много интересно изявление за бъдещето на професионалната си кариера. В тази статия ще ви разкажем малко повече за боксьора и кариерата му, и ще се впуснем в най-скорошните му изяви, както и детайли относно изненадващото изявление.

Кой е Антъни Джошуа и Какви са Успехите му?

Антъни Джошуа е британски боксьор с нигерийски корени, който е двукратен световен шампион в тежка категория. Той е носител на титлите на четирите главни асоциации и организации, които отговарят за професионалния бокс по света. На Олимпийските игри в Лондон през 2012, той участва и представлява Великобритания, като печели златен медал. През 2013 той се мести от аматьорската лига в професионалната и миналата година той е посочен от Американското боксьорско списание “Рингът” като втория най-добър боксьор, който все още е на ринга. През кариерата си той е участвал в двадесет и пет мача като е спечелил двадесет и четири от тях. Двадесет и две от победите му са чрез нокаут, а единствената му загуба е срещу Анди Руис-младши през 2019. Същата година Джошуа спечели реванша срещу Руис и върна титлите си. Сред опонентите, които Джошуа е нокаут мачове са Владимир Кличко, Ерик Молина, Карлос Такам, Анди Руис и други. Мачовете на Джошуа са хит особено ако искате да залагате на тях. Ако искате да разберете повече за букмейкърите и офертите им натиснете тук.

Дългоочаквания Мач на Антъни Джошуа Срещу Българският Боксьор Кубрат Пулев

За първи път бе обявено, че Кубрат Пулев - “Кобрата” ще се изправи срещу британският боксьор през 2017. Плановете бяха развалени след контузия на Пулев. Тогава той е заменен от Карлос Такам. Три години по-късно през Март бе обявено, че Джошуа ще се изправи срещу Пулев на 20ти Юни в Лондон. Поради непредвидими причини мачът беше отменен за през Април 2020 на стадиона на Тотнъм, но за съжаление пак не успя да се проведе. Новата насрочена дата беше 12 Декември и новото място за провеждане Арената О2 в Лондон, но по-късно мястото за провеждане пак беше сменено с Уембли Арена. Мачът се състоя и Джошуа победи Кобрата с нокаут в деветия рунд. С тази победа Антъни Джошуа затвърди обединените титли на боксовите федерации (WBA Super; IBF, WBO, IBO). След мача легендата Тайсън Фюри коментира мача в социалните мрежи като каза, че нокаутира Джошуа “в рамките на три рунда” и Антъни отговори позитивно и се очаква скоро този мач да бъде организиран. От българска страна коментарите за мача бяха различни, но този на мениджърът на Пулев стана известен в социалните мрежи. Можете да прочетете повече за това като натиснете този линк.

Оттеглянето на Антъни Джошуа от Бокса

В интервю пред Скай Спорт, Антъни Джошуа признава, че “идва края на кариерата” му и даже дава краен срок, който според него е около пет години. Тъй като тази година се преговаря за два мача срещу Тайсън Фюри, има доста мнения, че Фюри, който е започнал професионалната си кариера през 2008, е този, който трябва да мисли за оттегляне, а не по-младия му съперник Джошуа. Не знаем какви са причините Антъни Джошуа да каже това и се надяваме в идните години боксьорът да разкрие мотивите си. Това не е официално заявление и Джошуа може да размисли, но можем да сме сигурни, че поне ще може да го гледаме на ринга поне още няколко години през които той може да стане по-добър дори и от Кличко. Все още не се знае нищо по въпроса за мачовете срещу Фюри и се надяваме скоро някой от тях или мениджърите им да хвърлят малко светлина върху темата. Ще споделим всичко свързано с темата, когато дойде информация и ще можете да планирате своите бъдещи залози, ако харесвате да залагате.