Загубихме мач, който нямаше как да загубим, и това определено е юмрук в лицето" - така мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп описа първото домакинско поражение на тима си от април 2017 г. В четвъртък вечер червените загубиха от "Бърнли" с 0:1 и остават на шест точки от върха във Висшата лига.

След срещата Клоп обясни, че тимът му не играе добре, но вината за това е изцяло негова. В момента шампионите на Англия нямат победа в пет поредни срещи (повече от месец), а в четири от тях не успяха да отбележат гол.

"Вината определено е моя, защото аз трябва да подготвя отбора да бъде уверен и да взима правилните решения. Ние създадохме много положения, но в последния момент, когато трябва да се вкара гол, ние или бяхме неточни, или подавахме", каза още Клоп и добави: "Явно не съм бил достатъчно ясен, така че сега ще трябва да тренираме още по-здраво."

Германецът не успя да обясни защо тимът му има проблеми да вкарва голове, но остава оптимист.

"Хубавото е, че нещата могат да се променят, не днес, но още за следващия мач. Не сме първият отбор, който не успява да вкара в няколко мача, със сигурност няма и да сме последният. Разликата между добрия футболист и много добрия е именно взимането на правилни решения, това е ясно", каза още Клоп.

В неделя "Ливърпул" гостува на "Манчестър юнайтед" в мач за ФА къп, а след това в рамките на 10 дни има четири мача - "Тотнъм", "Уест хем", "Брайтън" и "Манчестър сити".

Дневник