Действащият шампион Сърбия попадна в „брутална“ група за ATP Cup, като тимът на Новак Джокович ще се изправи срещу Германия и Канада в груповата фаза на отборната надпревара.

 

Турнирът, стартиран миналата година като конкуренция на Купа Дейвис, бе съкратен на 12 отбора тази година и ще се проведе в Мелбърн преди старта на Аустрелиън Оупън. Той бе отложен за 1-5 февруари заради рестрикциите срещу коронавируса в града-домакин и наградният фонд също бе намален наполовина до 7.5 млн. долара. Коментаторът Марк Печи заяви, че сърбите са били изтеглени в коварна група А срещу водения от Александър Зверев тим на Германия и канадския състав на Денис Шаповалов и Милош Раонич.

Първата група, която стана ясна, е наистина много брутална със Сърбия, Германия и Канада. Очевидно има много талант в канадския тим, особено предвид присъствието на Раонич на тези твърди кортове“, сподели Печи. В група В, испанецът Рафаел Надал ще се изправи срещу Гърция и Австралия, който получи „уайлд кард“ като турнирен домакин. Шампионът на Ю Ес Оупън Доминик Тийм и Австрия ще играят срещу Италия и Франция в група С, докато Русия, Аржентина и Япония оформят група D.

Световният номер 1 Джокович успешно използва надпреварата като подготовка за Аустрелиън Оупън миналата година, извеждайки Сърбия до победа над Испания във финала, преди да триумфира за осми път на „Мелбърн Парк“ и общо 17-и в кариерата си. /БГНЕС