През следващото денонощие облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Югозападна България ще превали дъжд. До сутринта вятърът временно ще стихне, а през деня ще духа умерен, в източната половина от страната и на места северно от планините - временно силен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са от минус 2-3° в северозападните до 6-7 ° в крайните югоизточни райони. Максималните ще са предимно между 9° и 14°, на места в Източна България и Предбалкана – до 16-17°.

Над планините облачността ще е значителна. Около обяд в масивите от Югозападна България ще завали слаб дъжд, над 1400-1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

НИМХ