Световният №3 в тениса Доминик Тийм даде любопитно и откровено интервю за настоящата ситуация в играта по време на пандемична обстановка.

27-годишният австриец описа какво чувстват тенисистите и какви са големите му цели през 2021 година.

За живота в балон преди Australian Open: Най-близкото до този балон бе това, което ни се случи на US Open. Подобно нещо имаше в Париж, Виена и Лондон. В Австралия не е ужасно по никакъв начин. Свикнали сме и това прави нещата по-приемливи.

За играта без публика: Това са много сложни моменти, като например в Ню Йорк и Лондон, където са играни мачове от най-високо ниво. Правиш страхотни разигравания и 15 хиляди души се наслаждават. Сега след всяка точка не чуваш нищо, само хората от щаба ти, които аплодират. Това са самотни моменти за един тенисист.

За първата си титла в Големия шлем: Много съм облекчен. Много хора са стигали финали на големите турнири и са имали невероятна кариера с много титли, но не познават чувството от трофей в Шлема. Когато ми се случи, се отпуснах и напрежението спадна.

Може ли да спечели в Австралия: Естествено, че искам да печеля всеки турнир, в който играя. Може би само "Уимбълдън" е изключение. Нервен съм на всеки турнир и това няма да се промени до края на кариерата ми. Ако играя добре, имам не лош шанс да спечеля Australian Open.

Главната цел през 2021 година: Моята най-голяма цел е да спечеля "Ролан Гарос". Това е на ума ми в последните години. Продължава да е турнирът, който харесвам най-много и където условията са най-добри. Играх финал там като юноша през 2011-а и оттогава искам да спечеля като професионалист. Имах лошия късмет да се изправям срещу Рафа и така и не успявам да го победя на този турнир. Това обаче е едно от най-тежките изпитания в спорта. Остава най-голямата ми цел и за 2021-а.

Дир.бг