Процесът в Сената на американския Конгрес за импийчмънт на Доналд Тръмп ще започне в седмицата, стартираща на 8 февруари, предадоха световните агенции. Новината съобщи лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър. До графика се е стигнало след договорка с републиканците.
Тръмп

В понеделник Камарата на представителите ще внесе обвинителния акт срещу Тръмп в Сената. След това юридическият екип на Тръмп ще има време, за да подготви неговата защита.

В понеделник Сенатът ще гласува номинацията на Джанет Йелън за министър на финансите, съобщи още Шумър, предаде Ройтерс.

Следващата седмица ще има гласуване в Сената и по номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пък смята да си намери ново занимание, но това ще стане по-късно. Той говори за първи път след края на мандата си пред журналист на изданието "Вашингтон екзаминър".

В четвъртък и петък Тръмп е бил в голф клуба недалеч от имението му в Мар-а-Лаго.

Един от сътрудниците на бившия президент тези дни каза, че той се нуждае от пауза и че ще играе голф в течение на месец, защото имал нужда от постоянно движение.

Според американски медии Тръмп в последните дни е обсъждал със свои съмишленици възможност за създаване на партия, която да се нарича Патриотична партия. Той е говорил и за намерение да се кандидатира на изборите през 2024 г.

Дир.бг