Италианката София Годжа влезе в историята на алпийските ски, след като триумфира в четвърто поредно спускане, валидно за Световната купа. 28-годишната състезателка спечели за втори ден поред в швейцарския курорт Кран-Монтана и затвърди доминацията си в дисциплината.

Годжа е първата италианка с четири поредни победи в дисциплината и едва втората скиорка, която постига това. Преди нея четири поредни спускания спечели Линдзи Вон в периода януари-март 2018 г.

На 27 стотни зад Годжа завърши представителката на домакините Лара Гут-Берами, а трета друга италианка - Елена Куртони на 60 стотни. Доброто представяне на Италия беше затвърдено от четвъртото място на Лаура Пировано и деветото на Федерика Бриньоне.

Освен това победата е под №100 за Италия в Световната купа при жените.

С четири победи и едно второ място, Годжа е лидер в дисциплината след пет старта с 480 точки. Втора е американката Бризи Джонсън с 285, а трета Корин Сутер с 270.

За Големия кристален глобус при дамите лидер е Петра Влъхова. Тя завърши седма в спускането и събира 861 точки във временното класиране. Авансът на словачката пред втората Мишел Гизин е 120 точки. Годжа вече е трета за Световната купа с актив от 654 точки.

При мъжете второто спускане на пистата "Щрайф" в Кицбюел беше отложено за неделя заради силен вятър.

Дневник