"Манчестър юнайтед" елиминира "Ливърпул" от ФА къп, след като го победи с 3:2 в зрелищен сблъсък на "Олд Трафорд". "Червените дяволи" се класираха за петия кръг в най-старата футболна надпревара в света и затвърдиха тенденцията "Ливърпул" да не стига далеч в турнира под ръководството на Юрген Клоп.

"Ливърпул" поведе в дома на своя голям съперник, но допусна много слабости в защита и на свой ред не се възползва от всички шансове, които му се откриха. "Юнайтед" беше много ефективен в атака, като с шест точни изстрела успя да вкара три гола.

Мохамед Салах изведе "Ливърпул" напред в 18-ата минута, но осем по-късно Мейсън Грийнууд изравни. Три минути след началото на втората част Маркъс Рашфорд се разписа, за да може "Юнайтед" да поведе, но в 58-ата Салах вкара за втори път.

Влезлият от пейката Бруно Фернандеш беше точен от пряк свободен удар, с който донесе успеха на "червените дяволи".

Двубоят затвърди кризата, в която се намира "Ливърпул". Тимът на Клоп е със само една победа от повече от месец, като тя дойде срещу "Астън Вила" в предишния кръг на ФА къп, когато съперникът излезе с младежкия си състав.

За втора поредна седмица "Юнайтед" спира "Ливърпул", като седем дни по-рано направи 0:0 на "Анфийлд" в среща от Висшата лига.

"Ливърпул" доминираше в началните минути и успя да поведе, но след изравнителния гол тенденцията се обърна. "Юнайтед" завърши силно първата част, като създаде много положения и по чудо не поведе. След почивката натискът на домакините продължиха, те играха по-вдъхновено и Рашфорд вкара, останал очи в очи с Алисон.

"Ливърпул" на свой ред натисна, за да направ резултата 2:2. Салах вкара от близка дистанция след хубав пас на Фирмино и изстрел между краката на Дийн Хендерсън. След 60-ата минута обаче фланговете на "Ливърпул" спряха да работят така активно, а влизането на Фернандеш успокои играта на "Юнйтед".

Освен голът от фаул на португалеца "червените дяволи" имаха още един отличен шанс за гол. Удар на Единсон Кавани с глава обаче срещна страничния стълб.

В петия кръг "Юнайтед" ще срещне друг елитен тим - "Уест Хем".

Дневник