Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, на 67 години, обяви снощи, че е дал положителен резултат на тест за коронавирус, съобщиха Франс прес и ТАСС.

"Със съжаление ви информирам, че съм се заразил с КОВИД-19. Симптомите са леки, но вече получавам лечение. Както винаги, оставам оптимист", написа Лопес Обрадор в Туитър.

В негово отсъствие вътрешният министър ще дава редовните сутрешни пресконференции, добави президентът. Той уточни, че разболяването му няма да му попречи да проведе планирания за днес телефонен разговор с руския президент Владимир Путин.

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард съобщи вчера в Туитър, че двамата лидери ще обсъдят бъдещето на двустранните отношения, както и доставките на руска ваксина срещу коронавируса за Мексико.

Миналия месец мексиканското правителство обяви, че иска да получи 12 милиона дози от руската ваксина Спутник V в периода от януари до март т.г. Все още е неизвестно кога мексиканският регулатор ще издаде разрешение за използване на руския препарат в републиката.

Мексико ерегистрирал над 1,7 милиона заразени и близо 150 хиляди починали от КОВИД-19 / dir.bg