Лекият автомобил е голямо удобство, но наред с това и сериозен разход. Неговото техническо състояние трябва постоянно да се следи, като ако възникне някаква повреда, същата е задължително да се отстрани в кратки срокове. В противен случай, е напълно възможно да се стигне до някои по-сериозни проблеми, което е свързано и с по-големи разходи. Навременната смяна на дефектиралите части ще ни гарантира безопасно и комфортно возене, а рискът от попадане в аварийни ситуации ще е минимален.

Кога да сменим тампоните на двигателя

Двигателят на автомобила е може би най-важната авточаст, която винаги трябва да бъде щателно инспектирана. Тя е сложно устроена, а редица други авто компоненти зависят от нейната безупречна работа. Така наречените тампони за двигатели са важен конструктивен елемент от механизма на мотора, като същите трябва да бъдат подменяни през определен период от време. Те се делят на различни видове според мястото си на монтажа, като биват леви, десни, задни, предни и тип “лапа”, а предназначението им е свързано с предотвратяването на неприятните вибрации по време на шофиране.

Какви са симптомите, че са износени

Моторните тампони позволяват прикрепването на скоростната кутия и двигателя върху купето, а именно това прави значението им за мекото возене на колата толкова голямо. Когато дойде време за тяхната подмяна, те трябва да се сменят заедно, а не поотделно. Само по този начин ще се постигне оптимален резултат, а инвестицията ще бъде оправдана. Смяната на тампоните за автомобили е наложителна, когато са налице някои от следните обстоятелства:

  • Докато работи двигателят, са налице странни шумове;
  • Вибрациите по време на возене са силни и причиняващи дискомфорт на пътниците;
  • В купето могат да се доловят притеснителни звуци, които са в резултат от износените тампони за автомобил;
  • Смяната на отделните скорости е затруднена и др.

Не карайте автомобила с повредени тампони на двигател. Това би довело не само до дискомфорт по време на път, но и до по-сериозни последствия. За тяхната смяна се доверете на специалистите и не се опитвайте да ги подмените сами. 

Къде се продават висококачествени авточасти

В онлайн магазин Карко ще откриете втора ръка части за автомобили, които са налични за повечето видове марки и модели коли. Това място ще Ви предложи изгодни решения с високо качество, за да бъде поддръжката на автомобила възможна и на достъпни цени. Втора употреба авточастите са все по-купувани, защото с тях може да се обезпечи пълната техническа изправност на колата, без да надхвърляме реалните финансови възможности, с които разполагаме.