Григор Димитров показа позитивно лице и отлично настроение при включването си в сутрешния блок на телевизионн предаване в Австралия. Българинът е в Мелбърн при изключителните мерки против пандемията, в които се подготвят звездите на тениса за Australian open от 8 февруари.

Григор се включи чрез видеовръзка за интервю от своята стая в "Grand Hyatt Melbourne" за предаването "Sunrise" на канала Channel 7.

И изобщо не бе критичен или гневен от условията, при които се готви за турнира. Световният №19 показа съвсем друго, позитивно отношение, за разлика от доста свои колеги.

    "Мисля си, че бях подготвен за това, което ме очакваше тук - каза Гришо. - Трудни времена са за всички, не само за нас. А аз имам късмета все пак да мога да тренирам навън по 5 часа всеки ден. Винаги съм обичал да идвам в Австралия, като сега знаех, че нещата могат да са различни.

    Трябваше да съм подготвен за всичко психически и мисля, че бях. Знаех, че има шанс да прекарам по-голям период в стаята и подготовката ще бъде много по-различна от обикновено.

    Аз съм благодарен на това, което получавам. Винаги може да е по-добре, но с оглед на обстоятелствата... Мисля, че досега се справям добре.

    Броя дните.

    Имаме още повече от седмица за подготовка преди турнира , а има и подгряващ турнир. Не трябва да си поставяш прекалено големи очаквания. Просто се концентрираш върху нещата, които са важни в подготовката.

    Дали австралийските играчи имат предимство? За тях е най-тежко по отношение на пътуванията в тура, те са далеч от вкъщи през цялата година. Поне сега имат малко предимство да са вкъщи и да тренират. Не им завиждам, а напротив - аз се радвам за тях.

    Такива са обстоятелствата за всички ни. Моят треньор например бе в един от онези полети с позитивен тест в тях и не съм го виждал две седмици. Има тенисисти, които са затворени в стаята и не излизат.

    Няма какво да направиш, просто гледаш себе си и правиш каквото трябва. Предполагам, че някои тенисисти ще имат нужда от допълнително време на корта за подготовка, защото ситуацията е различна.

    Минахме през най-трудния период и когато излезем от карантината, всички ще започнат да тренират малко повече и ще се подготвят и мисля, че ще са добре подготвени."

Григор ще се включи в един от двата подгряващи турнира ATP 250 от 1 февруари, с които играчите ще влизат в ритъм за Откритото първенство на Австралия.

Той влиза в първата за годината надпревара от Големия шлем като №19 в ранглистата.

Дир.бг